Arbejdsmiljøgruppens rolle

I en arbejdsmiljøgruppe har hver især forskellige perspektiver på arbejdsmiljøet på arbejdspladsen og hver især har forskellige roller og ansvar. Det er altid lederen, som har det overordnet ansvar for arbejdsmiljøet på arbejdspladsen. De forskellige perspektiver og roller i en arbejdsmiljøgruppe, understøtter tilsammen arbejdet i forhold til at skabe et godt arbejdsmiljø.

Arbejdsmiljødialogspillet kan støtte samarbejdet i arbejdsmiljøgruppen. Spillet kan betragtes som en værktøjskasse, hvor arbejdsmiljøgruppen kan hente inspiration og konkrete værktøjer til at skabe overblik over, forbygge, vedligeholde, samt styrke det gode arbejdsmiljø og dermed være med til at sikre den mentale sundhed på arbejdspladsen. Arbejdsmiljødialogspillet kan benyttes både som et forebyggende redskab, samt som et akut beredskab, ved presserende udfordringer.

Brugen af Arbejdsmiljødialogspillet kan justeres. Det kan tilpasses til længere og mere dybdegående processer og det kan bruges til kortere og hurtigere processer. Der er materiale til pædagogiske dage og materiale til kortere tilbagevendende punkter på p-møder. Jeres brug af Arbejdsmiljødialogspillet kan I tilpasse til behovet på jeres arbejdsplads.

Arbejdsmiljødialogspillet kan skabe genkendelighed og forudsigelighed vedrørende processer og metodevalg, Så der kan skabes fokus på indhold og udvikling.

I en arbejdsmiljøgruppe, vil der med tiden ske udskiftning af gruppemedlemmer, hvilket kan gøre det udfordrende at holde arbejdsmiljøprocesser i gang. Det vil ved hjælp af Arbejdsmiljødialogspillet, være nemmere at holde arbejdsmiljøprocesser i gang. 

Arbejdsmiljødialogspillet indeholder konkrete værktøjer, som gør det nemmere at skabe overblik over, analysere, forbygge, samt vedligeholde og styrke det gode arbejdsmiljø og derved være med til at sikre den mentale sundhed på arbejdspladsen.

Cases

– der skal foranledige, samt understøtte en løsningsorienteret dialog om konkrete udfordringer i arbejdsfællesskabet – som en forebyggende proces, samt som en beredskabsmæssig proces.

Værktøjer

– der skal indfange, behandle, samt dokumentere konkrete udfordringer i arbejdsfællesskabet.

Gruppeprocesser

– der skal støtte arbejdsfællesskabet til sammen at finde den bedste løsning på udfordringer, samt tage ejerskab til den.